Харків частково залишився без світла через нічну атаку РФ

Енергетики пообіцяли відновити електропостачання протягом кількох годин
Фото: depositphotos.com

У Харкові через нічний російський удар 9 вересня було частково знеструмлено Північну Салтівку й район селища Жуковського. Про це повідомила пресслужба "Харківобленерго" в Telegram.

У відомстві зазначили, що фахівці оперативно працюють над відновленням електропостачання. За попередньою інформацією, світло з'явиться в знеструмлених районах протягом кількох годин, ідеться в повідомленні.

"Приносимо вибачення за тимчасові незручності та дякуємо за розуміння", – написали в обленерго.

Прокуратура Харківської області показала в Telegram фото наслідків атаки на місто. Повідомляють, що в Київському районі Харкова було пошкоджено приватні домоволодіння, господарчі приміщення, гараж, автомобіль. Унаслідок обстрілу виникла пожежа.

Також на території селища Мала Данилівка Харківського району окупанти пошкодили житлові будинки. Обійшлося без поранених.

"З вилучених уламків правоохоронцями попередньо встановлено, що ворог застосував ФАБ-250 з УМПК", – ідеться в заяві прокуратури.

Контекст:

Російські війська вторглися на територію Харківської області на початку повномасштабної війни – 24 лютого 2022 року, але обласний центр захопити не змогли. Відтоді окупанти майже щодня обстрілюють ракетами, дронами й авіабомбами Харківську область, зокрема й обласний центр.