Кількість російських військових на курському напрямку набагато зросла – ЗСУ

Сили оборони України значно ускладнили логістику росіян, розповіли в ОТУ "Сіверськ"
Фото: 28 ОМБр ім. Лицарів Зимового Походу / Facebook (ілюстративне)

Кількість російських окупантів на курському напрямку від початку операції сил оборони зросла втричі-вчетверо. Про це 14 вересня в ефірі національного телемарафону повідомив спікер оперативно-тактичного угруповання військ "Сіверськ" ЗСУ Вадим Мисник.

Відеозапис опубліковано в YouTube каналу "Ми – Україна".

"Відкриті джерела кажуть, що на початок проведення нами Курської операції ворог утримував на цьому напрямку приблизно 11 тис. військовослужбовців. Зараз, за різними оцінками, – від 30 тис. до 45 тис. Ми бачимо, що результати є. Ворог намагається підтягнути сили, щоб уповільнити наші наступальні дії", – сказав Мисник.

За його словами, сили оборони України значно ускладнили логістику росіян, узявши під контроль Суджу.

"Це один із транспортних таких логістичних хабів, який буквально перерізає їхнє угруповання "Північ", – це Брянська, Курська, Бєлгородська області", – наголосив Мисник.

Він розповів, що по району Курської області РФ, який контролює Україна, окупанти за добу випустили 37 коригованих авіабомб.

Контекст:

Із 6 серпня ЗСУ ведуть наступальну операцію на території Курської області РФ. За даними глави Української держави Володимира Зеленського, на цей напрямок РФ перекинула 60 тис. військових, зокрема забрала із фронту в Україні.

Станом на 27 серпня, за даними ЗСУ, Україна контролювала на цьому напрямку 1294 км&³2; території, ідеться про 100 населених пунктів. Після цього були нові повідомлення про просування сил оборони в Курській області.

В інтерв'ю NBC News, яке опублікували 3 вересня, Зеленський заявив, що Україна планує безстроково утримувати контрольовані території Курської області РФ, щоб змусити нелегітимного президента Росії Володимира Путіна сісти за стіл переговорів.