У Курській області розбито підрозділ ПДВ РФ, вцілілі десантники "накивали п'ятами" – ДШВ ЗСУ

13 вересня росіяни кинули 14 одиниць військової техніки на позиції українських десантників, зазначило командування ДШВ ЗСУ
Скріншот: Командування Десантно-штурмових військ Збройних Сил України / Facebook

Українські десантники розбили підрозділ повітряно-десантних військ окупантів у Курській області країни-агресора РФ. Про це 14 вересня у Facebook проінформувало командування Десантно-штурмових військ ЗСУ.

Зазначено, що вчора, 13 вересня, на позиції українських десантників росіяни кинули 14 одиниць військової техніки, зокрема два танки, 11 БМД і один БТР зі складу однієї з військових частин ПДВ РФ.

Проте спроба ворога прорвати оборонні позиції ЗСУ виявилася провальною.

"У важкому бою, який тривав кілька годин, українські десантники довели, що краще розуміються на військовій справі, опанувавши науку перемагати на "відмінно", – ідеться в повідомленні. – У підсумку на полі бою залишилися п'ять БМД, танк і БТР противника, а також кілька десятків "200-х" росіян".

Інші вцілілі російські десантники "накивали п'ятами", резюмувало командування ДШВ ЗСУ.

Контекст:

Із 6 серпня ЗСУ ведуть наступальну операцію на території Курської області РФ. За даними глави Української держави Володимира Зеленського, на цей напрямок РФ перекинула 60 тис. військових, зокрема забрала із фронту в Україні.

Станом на 27 серпня, за даними ЗСУ, Україна контролювала на цьому напрямку 1294 км&³2; території, ідеться про 100 населених пунктів. Після цього були нові повідомлення про просування сил оборони в Курській області.

В опублікованому 3 вересня інтерв'ю NBC News Зеленський заявив, що Україна планує безстроково утримувати контрольовані території Курської області РФ, щоб змусити нелегітимного президента Росії Володимира Путіна сісти за стіл переговорів.