"Класичний зрадник". Буданов назвав головні мотиви росіян, які співпрацюють з українською розвідкою

Буданов заявив, що в ГУР МО досить агентури в РФ
Фото: gur.gov.ua

Більшість росіян, які стають агентами української розвідки, роблять це з меркантильних міркувань. Про це заявив глава управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов в інтерв'ю "Радіо Хартія", яке опублікували 7 вересня.

"Матеріально-фінансовий [мотив] – номер один, ми завжди кажемо. Ідеологічно-патріотичний мотив – давайте відверто казати, небагато. Я так дипломатично кажу – небагато. Ненависть до спільного ворога – одиниці. На компроматі – ну, так, хтось працює, але ж це все недовго", – сказав він.

На запитання про кількість агентури глава ГУР МО відповів, що хотілося б більше, але водночас їх вистачає, щоб завчасно викривати будь-які наміри росіян.

"Робота ведеться, і ведеться успішно, бо жодних серйозних несподіванок не було", – сказав він.

Буданов розповів, що собою являє більшість росіян, які співпрацюють із розвідкою.

"Ось людина, яка з нами співпрацює, але служить російській армії. Ви ж розумієте глибинний зміст цієї людини. Це ж класичний зрадник, котрий просто за гроші продає своїх. Для нас це вигідно, добре, що ми їх бачимо. Але ж ми повинні пам'ятати – людина, яка продавалася один раз, зробить це і вдруге, і втретє, і в четверте", – додав він.

Контекст:

Країна-агресор РФ розв'язала війну проти України у 2014 році, коли окупувала Крим і частини Донецької та Луганської областей. 24 лютого 2022 року Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну з північного, східного й південного напрямків.

Згідно з повідомленнями Генштабу, протягом останніх місяців покровський напрямок – найгарячіший на фронті. 5 вересня головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив про припинення просування окупантів на цьому напрямку.

Із 6 серпня ЗСУ ведуть наступальну операцію на території Курської області РФ. За даними президента України Володимира Зеленського, на цей напрямок РФ перекинула 60 тис. військових, зокрема забрала із фронту в Україні.