Буданов: Перелом у бік ворога не стався

Буданов прогнозує зміни в силовом блоці РФ
Фото: gur.gov.ua

Перелом в російсько-українській війні поки не стався, але він уже близько. Про це заявив начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов в інтерв'ю письменнику Сергію Жадану для "Радіо Хартія", опублікованому 7 вересня.

Зокрема, Жадан нагадав слова Буданова, який в інтерв'ю Forbes порівняв війну з футболом і сказав що "зараз рахунок 1:1 і йде 70-та хвилина матчу". Голова ГУР у відповідь зауважив, що Україна все ще знаходиться на тій "70-й хвилині" гри.

"Я тут переходжу в подієвість. Ми там і сидимо. Слава Богу, що перелам у бік ворога не стався. Переламу ще нема, але це все поряд. Не може воно усе життя так тривати, ресурси не є нескінченними – ні в нас, ні в них", – сказав Буданов.

Також він додав, що у країні-агресорі Росії в найближчі два місяці заплановано серйозні заміни в силовому блоці. "Як вони відбудуться, побачимо скоро, не так довго лишилося чекати", – сказав голова ГУР МО.

Контекст:

Країна-агресор РФ розв'язала війну проти України 2014 року, коли окупувала Крим і частини Донецької та Луганської областей. 24 лютого 2022 року Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну з північного, східного й південного напрямків.

Згідно з повідомленнями Генштабу, протягом останніх місяців покровський напрямок – найгарячіший на фронті. 5 вересня головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив про припинення просування окупантів на цьому напрямку.

Із 6 серпня ЗСУ ведуть наступальну операцію на території Курської області РФ. За даними президента України Володимира Зеленського, на цей напрямок РФ перекинула 60 тис. військових, зокрема їх забрали із фронту в Україні.