"Момент настав". Легіон "Свобода Росії" закликав військових РФ здаватися в полон і спрямувати зброю на Кремль

Російські добровольці: Ми готові спілкуватися з кожним
Фото: ЕРА

16 серпня добровольці легіону "Свобода Росії" в Telegram закликали російських окупантів добровільно здаватись українській армії, а не воювати проти України.

"Ваші політруки, сидячи в теплому тилу, наполегливо рекомендують не здаватися в полон, а підірватися на своїй же гранаті. Але солдати РФ сотнями ігнорують злочинний наказ, обираючи жити, а не загинути за нову медальку полкана чи черговий маєток [начальника Генштабу збройних сил РФ Валерія] Герасимова. Це рішення – здорова альтернатива бездумній смерті", – зазначено у зверненні.

Російські добровольці пропонують військовим окупаційних військ не лише здаватися в полон.

"Для тих, хто має бажання й далі воювати за нормальне майбутнє для Росії, залишається залізна опція приєднатися до легіону. Ми готові спілкуватися з кожним, хто виявить бажання обернути зброю на Кремль", – ідеться в пості.

У легіоні "Свобода Росії" наголосили, що "історія вчить, що, коли народ втрачає віру в "правителів", він обирає свободу".

"Здається, цей момент уже настав", – вважають російські добровольці.

Контекст:

Російські окупанти регулярно потрапляють у полон до українських військових.

Лише 14 серпня український проєкт "Хочу жить" поінформував, що цього дня понад 100 покинутих командирами російських військових ухвалили рішення здатися в полон у Курській області РФ. За даними ЗМІ, у полон узяли військовослужбовців 488-го гвардійського мотострілецького полку ЗС РФ і чеченського підрозділу "Ахмат".