На агрегатному заводі у Вовчанську в полон узято приблизно 20 окупантів, ще кілька десятків знищено – ГУР МО

Сили оборони звільнили завод, який окупанти захопили у травні
Фото: Головне управління розвідки Міністерства оборони України / Facebook

На агрегатному заводі у Вовчанську Харківської області, який Збройні сили України взяли після кількох місяців облоги, у полон потрапило приблизно 20 російських окупантів. Про це 25 вересня повідомила пресслужба Головного управління розвідки Міністерства оборони України з посиланням на слова офіцера спецпідрозділу з позивним Вікінг.

За його словами, останній бій за підприємство тривав понад тиждень. Чотирьох окупантів знищили, коли вони намагалися покинути агрегатний завод.

"Були інтенсивні обстріли з боку РФ. Сам противник на заводі чинив чималий опір, але зрештою ми вже завершили виконання завдання", – розповів розвідник.

24 вересня ГУР МО оголосив про зачищання агрегатного заводу від росіян і оприлюднив кадри звільненого від РФ підприємства.

Контекст:

10 травня 2024 року країна-агресор Росія почала новий наступ на півночі Харківської області. За даними президента України Володимира Зеленського, співвідношення втрат під час цього наступу становило восьмеро росіян на одного українця. 21 липня він сказав, що Росія втратила вбитими під час цієї спроби 20 тис. осіб.

Спроба РФ створити буферну зону на півночі Харківської області провалилася, присутність окупантів там – питання часу, заявили в українській військовій розвідці. 3 серпня в ОТУ "Харків" повідомили, що РФ намагається розширити зону контролю біля Вовчанська.

Ексречник ОТУ Юрій Повх 26 червня розповів, що на Вовчанському агрегатному заводі російські військові потрапили в оточення. За його словами, ішлося про десятки людей.