На фронті протягом доби було півтори сотні боїв. Армія РФ втратила більш ніж 1,2 тис. окупантів – Генштаб

З початку повномасштабного вторгнення ЗСУ нейтралізували понад 684 тис. окупантів
Фото: 56 окрема мотопіхотна Маріупольська бригада / Facebook

Упродовж останньої доби на фронті зафіксовано 148 боїв сил оборони з армією країни-агресора Росії. Про це 24 жовтня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Найбільше окупанти штурмували на покровському (38 разів) і курахівському (34 рази) напрямках. Кілька десятків спроб просунутися росіяни зробили на лиманському, куп'янському, харківському та інших напрямках фронту, ідеться в ранковому зведенні.

У ГШ зазначають, що авіація РФ "продовжує рівняти із землею свої села й міста" в Курській області, де триває операція ЗСУ. Минулої доби російські літаки скинули 55 керованих авіабомб по власній території.

Уранці в Генштабі також оновили дані про втрати РФ – протягом доби сили оборони скоротили армію окупантів на 1240 осіб.

ЗСУ знищили 27 танків і бойових броньованих машин, 45 артилерійських систем і дві реактивні системи залпового вогню росіян.

Загалом із початку повномасштабного вторгнення втрати РФ становлять 684,3 тис. осіб.

Контекст:

Країна-агресор РФ розв'язала війну проти України 2014 року, коли окупувала Крим і частини Донецької та Луганської областей. 24 лютого 2022 року Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну з північного, східного та південного напрямків. Навесні того самого року українська армія деокупувала північ країни, восени – частину Харківської й Херсонської областей, включно з Херсоном.

У травні 2024 року російська армія розпочала вторгнення на півночі Харківської області, зокрема, відбуваються бої поблизу Вовчанська. Із 6 серпня сили оборони проводять воєнну операцію на території країни-агресора в Курській області РФ.

Одним із найгарячіших протягом останніх місяців на фронті був покровський напрямок у Донецькій області. 5 вересня головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявляв про припинення просування окупантів на цьому напрямку. На початку жовтня українські військові вийшли з Вугледара Донецької області. 13 жовтня в Генштабі ЗСУ повідомили про активізації окупантів на курахівському напрямку.