Військові назвали найважчі ділянки фронту. Ворог втратив упродовж доби 1350 окупантів – Генштаб ЗСУ

У Генштабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті
Фото: 72 ОМБр ім. Чорних Запорожців / Facebook

Протягом останньої доби на фронті зафіксовано 134 бойові зіткнення сил оборони з армією країни-агресора Росії. Про це 22 жовтня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Найбільше штурмів (46) окупанти провели на покровському напрямку. Російські війська намагаються наступати поблизу Сухої Балки, Воздвиженки, Миролюбівки, Красного Яру, Променя, Лисівки, Крутого Яру, Селидового та Михайлівки.

На курахівському напрямку сили оборони відбили 26 атак у районах Гірника, Новодмитрівки, Максимільянівки, Георгіївки, Дальнього, Катеринівки, Зоряного, Гострого та Антонівки.

На лиманському напрямку було 14 бойових зіткнень, на времівському – 12.

Ворог постійно атакує також на торецькому, куп'янському та харківському напрямках. Тривають бої в районі Липців і Вовчанська, зазначили в Генштабі.

Уранці в Генштабі також оновили дані про втрати РФ – упродовж доби сили оборони скоротили армію окупантів на 1350 осіб.

Сили оборони України знищили 34 артилерійські системи, 32 танки та бойові броньовані машини, а також дві реактивні системи залпового вогню.

Загалом від початку повномасштабного вторгнення втрати РФ становлять 681 580 осіб.

Контекст:

Країна-агресор РФ розв'язала війну проти України 2014 року, коли окупувала Крим і частини Донецької та Луганської областей. 24 лютого 2022 року Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну з північного, східного й південного напрямків. Навесні того самого року українська армія деокупувала північ країни, восени – частину Харківської та Херсонської областей, включно із Херсоном.

У травні 2024 року російська армія розпочала вторгнення на півночі Харківської області, зокрема, відбуваються бої поблизу Вовчанська. Із 6 серпня сили оборони проводять воєнну операцію на території країни-агресора в Курській області РФ.

Одним із найгарячіших упродовж останніх місяців на фронті був покровський напрямок у Донецькій області. 5 вересня головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявляв про припинення просування окупантів на цьому напрямку. На початку жовтня українські військові вийшли з Вугледара Донецької області. 13 жовтня в Генштабі ЗСУ повідомили про активізацію окупантів на курахівському напрямку.