Один перекладач на 30 осіб. ГУР перехопив розмови росіян про розміщення північнокорейців під Курськом

ГУР МО оприлюднив перехоплення розмов окупантів про розміщення північнокорейців на полігоні під Курськом
Фото: president.gov.ua

Головне управління розвідки Міноборони України перехопило низку розмов російських окупантів, які стосуються приймання й розміщення північнокорейських військовослужбовців у Курській області РФ. Аудіо пресслужба ГУР оприлюднила 25 жовтня. 

"У перехопленнях окупанти обговорюють підготовку до прийому й розподілу військовослужбовців КНДР (умовна назва – батальйон "К") на курському напрямку. Для організації взаємодії окупанти планують закріпити одного перекладача і трьох військовослужбовців РФ за кожними 30 військовослужбовцями КНДР. Проте самі росіяни висловлюють сумнів щодо можливості забезпечити новоприбулих окупантів російським командним складом", – зазначили в ГУР. 

У перехопленні, зокрема, фігурує полігон Постоялі двори, який розташований в однойменному селі під Курськом. 

Серед фрагментів розмов, оприлюднених ГУР, є запис розповіді окупанта про закріплення перекладача за групою військових. 

"Братане, ми вже на перекладачі. Ідіть уперед, усіх убивайте, я – "300", потрібна евакуація, (сміється) уже перекладаємо всю цю х...йню. Словом, один перекладач на 30 осіб буде. Єдине мені тільки незрозуміло: трьох старших на 30 людей де взяти?" – кажуть у перехопленні. 

За даними ГУР, чисельність перекинутих у РФ північнокорейських військових становить приблизно 12 тис. осіб, серед них – 500 офіцерів, зокрема три генерали.

Контекст:

Перші повідомлення про залучення військ КНДР до участі у війні на боці країни-агресора з'явилися на початку жовтня. Пізніше цю інформацію підтвердили представники української й південнокорейської розвідок. 14 жовтня президент України Володимир Зеленський заявив про вступ Північної Кореї у війну на боці РФ.

ЗМІ писали, що військові інженери з КНДР уже допомагають РФ завдавати ударів балістичними ракетами по Україні. Окрім того, у Головному управлінні розвідки Міноборони повідомляли, що ще 11 тис. північнокорейських військових проходять підготовку на Далекому Сході в РФ і вони будуть готові воювати в Україні вже 1 листопада. Розвідка Південної Кореї має дані, які свідчать, що Північна Корея скерувала в РФ 3 тис. військових і до кінця року скерує загалом 10 тис. військових. 

23 жовтня, за даними ГУР МО, перші військові з КНДР прибули на фронт – їх зафіксували в Курській області РФ

У Кремлі 21 жовтня не підтвердили й не спростували перекидання північнокорейських військових на полігони в РФ. Представник КНДР в ООН 22 жовтня назвав "стереотипними чутками" ці повідомлення, але Пентагон наступного дня заявив, що є докази присутності північнокорейських військ у РФ.