Одних дозволів на удари західною зброєю вглиб Росії – мало – Зеленський

Україна отримала не всю зброю, яку хотіла б застосувати, зазначив Зеленський
Фото: president.gov.ua

Україна очікує від західних партнерів не лише дозволів на завдання ударів углиб території країни-агресора РФ, а й на постачання відповідного озброєння. Про це 2 вересня в Запоріжжі на спільному брифінгу із прем'єр-міністром Нідерландів Діком Схоофом заявив президент України Володимир Зеленський.

Відеозапис опубліковано у Facebook ОП.

За словами Зеленського, питання щодо ударів далекобійною західною зброєю по території Росії залежить від США, Великобританії, Франції та Німеччини, оскільки вони мають "відповідні інструменти, які можна задіяти".

"Відповідні ракети, відповідні дрони, відповідну далекобійну зброю. На сьогодні тільки дозволити – цього також мало, – підкреслив президент. – Якщо одна із цих країн, наприклад, дозволила й такі меседжі вже є по дипломатичних зв'язках і також у медіа, ми повинні знати, чи дала ця країна відповідну зброю".

Тобто "потрібен не лише дозвіл, потрібно ще й отримати це", додав Зеленський.

"Ми отримали не все, що хотіли б застосувати. І це не просто така фантазія, що ми хотіли б це застосувати, а були домовленості, що ми все це отримаємо", – зазначив президент.

Контекст:

Зеленський неодноразово зазначав, що потрібні "далекобійні рішення" проти аеродромів, на котрих стоять військові літаки, які країна-агресор РФ застосовує для атак коригованими авіабомбами.

23 серпня радник Білого дому з питань комунікацій у сфері національної безпеки Джон Кірбі повідомляв, що США продовжують переговори з Україною щодо можливого зняття обмежень на далекобійні удари по Росії.

30 серпня Україна передала США список цілей у Росії для ударів ATACMS, повідомляли в Міноборони.