Під Маріуполем було влучання у склад із ракетами для ППО, вибухи тривали чотири години – Андрющенко

У Маріупольському районі атакували склад з озброєнням окупантів
Фото: depositphotos.com (ілюстративне)

Під окупованим Маріуполем Донецької області підтверджено влучання по складу з озброєнням, зокрема ракетами для систем протиповітряної оборони окупантів. Про це 13 вересня повідомив у Telegram радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

Склад був розташований на хуторі Глибоке, у трикутнику між населеними пунктами Мелекіне, Портівське й Рибацьке, написав він.

Детонація тривала до 5.20. Попередньо, імовірне ураження чергового розрахунку ППО, повідомив Андрющенко. Зараз розглядають питання евакуації села Портовське, військові перекрили дороги.

З Мангуша закрили виїзд у бік Маріуполя, частково закрито трасу Мангуш – Маріуполь. Військові перебазовуються від місця ураження в режимі термінової евакуації, написав Андрющенко.

Про вибухи в районі розташування складу Андрющенко повідомив уночі, за його словами, заграву бачили в радіусі 10 км.

Зранку Андрющенко виклав кілька фото й відео і розповів, що детонація тривала майже чотири години.

Контекст:

Російські війська оточили Маріуполь у перші дні повномасштабного вторгнення РФ в Україну, яке розпочалося 24 лютого 2022 року. З початку березня місто було у блокаді, з другої половини травня – в окупації.

По базах окупантів у Маріуполі й районі регулярно завдають ударів, адже через нього окупанти регулярно перекидають техніку й живу силу з території РФ на донецький і запорізький напрямки. У самому місті й населених пунктах поряд із ним базуються мобілізовані росіяни, повідомляв Андрющенко.