Евакуйованих із Курської області РФ планують розміщувати в окупованому Маріуполі – міськрада

Окупанти планують використовувати "безгосподарне" житло в Маріуполі для біженців із Росії, зазначили в міськраді
Фото: EPA (архів)

У тимчасово окупованому Маріуполі Донецької області псевдоголова міста Олег Моргун видав доручення щодо підготовки до ймовірного розміщення біженців із Курської області країни-агресора Росії. Про це 16 серпня повідомляють у Telegram міськради.

Згідно з документом окупантів, так звані глави районів Маріуполя мають надати "пропозиції щодо оптимізації розміщення осіб, які залишилися без житла внаслідок бойових дій 2022 року".

Крім того, окупанти планують використовувати "безгосподарне" житло для біженців із Росії.

"В окупованому Маріуполі досі тисячі родин чекають на обіцяне загарбниками компенсаційне житло. Замість цього псевдовлада будує іпотечні будинки, а тепер ще й планує віддавати квартири маріупольців жителям Курської області", – наголосили в міськраді.

Контекст:

6 серпня почався наступ ЗСУ в Курській області РФ, після цього в регіоні тривають бої. ЗМІ писали, що Росія перекинула в Курську область військових і техніку з Бєлгородської області, а також із Донецької області України.

З 9 серпня у трьох сусідніх з Україною областях – Курській, Брянській і Бєлгородській – запровадили режим контртерористичної операції.

12 серпня президент України Володимир Зеленський уперше офіційно повідомив, що сили оборони проводять операцію в Курській області. За його даними, там узяли в полон сотні російських військових.

За словами головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, станом на 15 серпня під контролем України – 1150 км&³2; і 82 населені пункти Курської області РФ. У регіоні створено першу військову комендатуру України, її очолив генерал-майор Едуард Москальов.

Про те, що евакуйованих із Курської області РФ мають намір скерувати на "курорти" на тимчасово захопленій території Запорізької області, повідомляла окупаційна влада.