Покровський напрямок потребує найбільш посилених відповідей окупанту – Зеленський

Зеленський 2 серпня заслухав доповіді Сирського і Буданова
Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський заявив за підсумками доповіді головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, що на покровському напрямку фронту в Донецькій області треба посилювати удари по російських окупантах. Про це глава держави сказав 2 серпня у вечірньому відеозверненні, опублікованому у Facebook ОП.

"Сьогодні було багато ґрунтовних нарад. Початок дня – справи військові. Була доповідь головкома Сирського щодо фронтової ситуації. І найуважніше, звичайно, щодо покровського напрямку. Там незмінно – найбільш жорсткі бої, і цей напрямок потребує наших найбільш посилених відповідей окупанту, – сказав Зеленський. – Кожна бригада, кожен підрозділ на покровському напрямку – усі наші воїни, які зберігають стійкість там і захищають наші позиції, попри російські штурми, – багато в чому тримають основу захисту на всьому сході нашої країни".

Водночас, як вказав президент, не менше уваги й до всіх інших напрямків на фронті – у Донецькій області, а також у Харківській і південних областях.

Зеленський додав, що також сьогодні була доповідь начальника ГУР МО Кирила Буданова, але деталі – "вони непублічні".

Контекст:

Станом на лютий, як повідомляв Зеленський, російські окупанти контролювали приблизно 26% території України.

10 травня країна-агресор Росія розпочала новий наступ на півночі Харківської області. За даними Зеленського, співвідношення втрат під час цього наступу становило вісім росіян на одного українця. 21 липня він сказав, що Росія втратила вбитими під час цієї спроби 20 тис. осіб.

Сирський 22 липня повідомив, що росіяни не зважають на високий рівень втрат і далі атакують на багатьох ділянках лінії зіткнення, зокрема на покровському напрямку.