Понад 90 ворожих цілей зафіксували вночі в небі України. Повітряні сили розповіли, що вдалося збити

Сили оборони збили 56 Shahed, ще 25 було локаційно втрачено
Фото: 241 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ / Facebook

У ніч на 6 жовтня російські окупанти атакували Україну ударними безпілотниками й ракетами різних типів. Про це в Telegram повідомили Повітряні сили ЗСУ.

Загалом у повітряному просторі України виявили понад 90 цілей противника, зокрема, дві балістичні ракети "Іскандер-М", одну крилату ракету "Іскандер-К", одну керовану авіаційну ракету Х-59/69 і 87 БПЛА типу Shahed (райони пусків: Орел, Приморсько-Ахтарськ, Курськ – РФ).

Відбивали повітряний напад авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи радіоелектронної боротьби та мобільні вогневі групи ПС і сил оборони України.

"У результаті протиповітряного бою збито дві ракети та 56 ворожих ударних БПЛА типу Shahed у Миколаївській, Одеській, Київській, Черкаській, Кіровоградській, Дніпропетровській, Сумській, Чернігівській, Полтавській, Вінницькій, Хмельницькій, Запорізькій, Житомирській і Харківській областях", – ідеться в повідомленні.

Військові додали, що 25 дронів було локаційно втрачено в різних регіонах України, імовірно внаслідок активної протидії РЕБ, утім у ПС підкреслили, що інформацію уточнюють.

Загарбники спрямували свої безпілотники, зокрема, проти Києва. За даними Київської міської військової адміністрації, російські дрони заходили хвилями і з різних напрямків.

"Повітряна тривога в місті оголошувалася тричі й сумарно тривала понад п'ять годин. Силами та засобами ППО всі російські БПЛА, які були виявлені в повітряному просторі над Києвом і на підступах до міста, були знешкоджені", – зазначили в КМВА.

За попередньою інформацією, у столиці без руйнувань і потерпілих.

Контекст:

Російські окупанти практично щоночі атакують Україну ударними безпілотниками і регулярно завдають по території країни ракетних ударів.

Від початку повномасштабної війни окупанти обстріляли Україну понад 9,6 тис. ракет і випустили майже 14 тис. ударних БПЛА, сили ППО знищили 2429 російських ракет і приблизно 9,3 тис. дронів, розповів головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський 20 серпня. Після його заяви були нові масовані атаки на Україну.

Наймасштабнішу 2024 року атаку окупанти здійснили в ніч на 26 серпня. Російські військові застосували 127 ракет і 109 ударних БПЛА, сили оборони України збили більшість із них  201 повітряну ціль. Водночас кілька безпілотників локаційно втратили на території України, ще два – перетнули державний кордон із Білоруссюзазначили у ПС ЗСУ. За даними уряду України, під повітряний удар РФ потрапило 15 областей.