РФ переходить в оборону в районі Липців – угруповання військ "Харків"

Речник ОТУ "Харків" Саранцев розповів про ситуацію поблизу Липців
Фото: ОТУ "Харків" / Telegram

Російські окупанти зазнали великих втрат на напрямку Липців Харківської області. Про це в ефірі національного телемарафону 1 вересня розповів речник оперативно-тактичного угруповання військ "Харків" Віталій Саранцев, повідомляє "Укрінформ".

"У цьому районі противник частково переходить в оборону, намагається втримати займані рубежі, подекуди – відновити втрачене положення, оскільки на цьому напрямку зазнав досить відчутних втрат, деякі військовослужбовці підрозділів, які перебувають на передових позиціях, відмовляються виконувати бойові завдання. На цьому відтинку ми частково покращуємо своє тактичне положення, у разі сприятливих умов –  контратакуємо противника", – сказав він.

Речник додав, що РФ тримає у цьому районі ще значну кількість військ, тому сили оборони готуються до будь-яких можливих дій ворога – щоб не тільки стримувати наступ окупантів, а й за сприятливих умов просуватися.

Контекст:

Липці – прикордонне селище й один із напрямків весняного наступу РФ на півночі Харківської області. Згідно з повідомленням Генштабу ЗСУ, протягом доби 31 серпня на цьому напрямку відбувся один ворожий штурм, ще один – поблизу Вовчанська.