РФ ударила КАБ по трьох районах Харкова, пошкоджено і зруйновано приватні будинки, є постраждалі

Одна з бомб влучила в землю, повідомила місцева влада
Фото: ЕРА (ілюстративне)

Увечері 27 жовтня російські окупанти завдали по Харкову ударів керованими авіабомбами, повідомив мер міста Ігор Терехов. За його словами, атаки зазнали три райони Харкова – Шевченківський, Київський і Салтівський. 

Мер повідомив, що внаслідок удару в Салтівському районі пошкоджено приватний будинок і є постраждала. У Шевченківському районі кілька приватних будинків пошкоджено і один – зруйновано, двоє людей постраждали, написав Терехов. 

За інформацією голови обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, постраждалі в Шевченківському районі – 51-річний чоловік і 76-річна жінка, їх обох госпіталізували. 

Загалом, за останніми даними, у місті внаслідок атаки постраждало четверо людей, повідомив Синєгубов. Одне із влучань, як він написав, було в землю. 

Контекст:

Російські війська вторглися на територію Харківської області на початку повномасштабної війни – 24 лютого 2022 року, але обласний центр захопити не змогли. 10 травня 2024 року країна-агресор Росія почала новий наступ на півночі Харківської області.

Окупанти щодня обстрілюють ракетами, дронами й авіабомбами Харківську область, зокрема й обласний центр. За словами Терехова, у вересні окупанти завдали рекордної кількості авіаударів по Харкову.