РФ ударила по пансіонату для людей похилого віку в Сумах, є загиблий і понад 10 поранених, евакуйовано 147 людей. Фото, відео photo icon

Росіяни вдарили по п'ятиповерховій будівлі геріатричного пансіонату в Сумах, евакуйовано 147 людей, розповіли в ДСНС
Фото: ДСНС України / Facebook

Російські окупаційні війська 19 вересня завдали удару по Сумському обласному геріатричному пансіонату, де перебувають люди похилого віку. Про це повідомляють у Telegram ОВА.

"Попередньо, одна людина померла від отриманих травм у лікарні, ще дев'ятьох поранено. Наразі відбувається евакуація людей в інші заклади. Задіяні всі служби", – ідеться в повідомленні.

Фото наслідків російського удару опублікували в Telegram ДСНС України.

"Росіяни вдарили по п'ятиповерховій будівлі геріатричного пансіонату в Сумах, – ідеться в повідомленні. – Частково зруйновані технічний і п'ятий поверхи. З будівлі евакуйовано 147 осіб. Людей під завалами немає. Загинула одна особа, 12 постраждало".

Оперативне командування "Північ" поінформувало в Telegram, що окупанти завдали авіаудару коригованою авіабомбою по Сумському геріатричному пансіонату для ветеранів війни та праці приблизно о 15.39.

"За попередньою інформацією, є влучання в покрівлю. У закладі перебував загалом 221 пацієнт, із них – 37 важкохворих, і 60 чоловік персоналу", – наголошують у повідомленні.

Контекст:

Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року, окупувавши частину Сумської області. На початку квітня північні регіони України, зокрема Сумську область, звільнили від російських окупантів, але військові РФ регулярно обстрілюють регіон із російської території.