Росія атакувала Україну двома ракетами й 66 дронами. Сили оборони збили 29 БПЛА

Військові збили 29 ворожих БПЛА
Фото: ANDRII NEBYTOV / Telegram (архів)

У ніч на 11 жовтня країна-агресор Росія атакувала Україну балістичною ракетою "Іскандер-М" із території окупованого Криму, керованою авіаційною ракетою Х-31П із повітряного простору над акваторією Чорного моря й 66 ударними БПЛА, які запустили з Курська. Про це повідомляють у Telegram Повітряні сили ЗСУ.

До відбиття повітряного нападу залучали авіацію, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ і мобільні вогневі групи Повітряних сил та сил оборони України.

Станом на 11.00 унаслідок протиповітряного бою українські військові збили 29 ворожих БПЛА в Київській, Черкаській, Вінницькій, Сумській, Полтавській, Дніпропетровській, Харківській, Чернігівській і Житомирській областях.

31 ворожий безпілотник локаційно втрачено в різних регіонах України, імовірно, унаслідок активної протидії РЕБ. Два ударні БПЛА повернули в напрямку Росії. Ще чотири на момент повідомлення були в повітряному просторі України.

Контекст:

Російські окупанти практично щоночі атакують Україну ударними безпілотниками20 серпня головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський розповідав, що від початку повномасштабної війни окупанти випустили по Україні майже 14 тис. ударних БПЛА, сили ППО знищили приблизно 9,3 тис. дронів. Після його заяви були нові масовані атаки на Україну.

У вересні, за аналізом українських ЗМІ, російські окупанти щодня без перерви запускали дрони-камікадзе Shahed по Україні, із 1339 випущених БПЛА збили 1107, ще частину знешкодили засобами РЕБ.