Росіяни завдали удару по критичній інфраструктурі Сумської області – ОВА

Окупанти обстріляли Шосткинський район
Фото: shostka.info

Російські загарбники сьогодні вранці атакували об'єкти критичної інфраструктури Сумської області, повідомляє у Telegram обласна військова адміністрація.

"Сьогодні зранку, 21 липня, ворог наніс ракетно-авіаційний удар по об'єктах критичної інфраструктури Шосткинського району", – ідеться в публікації.

В адміністрації зазначили, що на місці працюють екстрені служби. Наслідки ворожої атаки ще уточнюють.

Цієї ночі російські окупанти завдали по території України чергових повітряних ударів. Ворог запустив кілька груп дронів-камікадзе, попереджали Повітряні сили ЗСУ. Військові повідомляли, зокрема, про рух повітряних цілей у бік Києва й у бік Сумської області, включно із Шосткою. О 6.13 ПС ЗСУ поінформували про відбій загрози БПЛА для північних областей.

Окрім того, у Повітряних силах зранку попереджали про загрозу балістичного удару.

У ПС ЗСУ зранку зазначили, що збили майже всі дрони Shahed, якими ворог атакував Україну, і не дали змоги керованим авіаційним ракетам досягти своїх цілей. Три балістичні ракети "Іскандер-М" українським військовим збити не вдалося, але куди вони влучили, у Повітряних силах не уточнили.

Контекст:

Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року, окупувавши частину Сумської області. На початку квітня північні регіони України, зокрема Сумську область, звільнили від російських окупантів, але військові РФ регулярно обстрілюють регіон із російської території.

У ГУР зазначали, що окупанти можуть розпочати новий наступ у Сумській області.