Росію масовано атакували дрони. Вибухи лунали в кількох областях

Російська влада традиційно відзвітувала про збиття безпілотників уночі 3 жовтня
Фото: depositphotos.com (ілюстративне)

У ніч на 3 жовтня росіяни заявили про нову масовану атаку одразу на кілька областей українськими дронами. Зокрема, міноборони РФ у Telegram повідомило, що російські засоби ППО перехопили і знищили 113 українських безпілотників у чотирьох областях.

73 дрони збили над територією Бєлгородської області, 25 – над Воронезькою, 14 – над Курською й один – над Брянською, ідеться в повідомленні.

Губернатор Бєлгородської області В'ячеслав Гладков у Telegram повідомив, що один із дронів долетів до міста Старий Оскол, є постраждала з різаною раною стопи.

"Унаслідок падіння уламків у трьох приватних домоволодіннях вибито вікна, посічено покрівлі, фасади й паркани. Пошкоджено легковий автомобіль", – написав він.

Режим "Килим" ввели в аеропорту Казані, пише Telegram-канал Baza. Затримано рейси на виліт і приліт.

Контекст:

Після широкомасштабного вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року українська армія почала масово застосовувати безпілотники для розвідки й завдавання ударів по ворогу. Для цього використовують як безпілотники власного виробництва, так і закуплені на Заході й передані західними партнерами.

Від початку року Україна посилила атаки на нафтогазові об'єкти на території Росії: нафтопереробні заводи, нафтобази й газові термінали. Також Україна завдає ударів дронами по російських військових об'єктах, зокрема військових аеродромах у РФ.

У ніч на 18 вересня склад у російському Торопці атакували безпілотники. Там росіяни зберігали ракети, зокрема балістичні північнокорейські KN-23, заявив керівник Центру протидії дезінформації при РНБО України Андрій Коваленко. За словами глави розвідцентру сил оборони Естонії полковника Антса Ківісельга, унаслідок атаки "вибухнуло 30 тис. тонн боєприпасів, тобто 750 тис. снарядів". За середнього темпу бойових дій країна-агресор випускає 10 тис. снарядів на добу, тому йдеться про дво-, тримісячний запас боєприпасів.