Сили оборони України збили російський вертоліт. На фронті зберігається напружена ситуація на покровському напрямку – Генштаб ЗСУ

За добу на фронті сталося 114 бойових зіткнень
Фото: 58 окрема мотопіхотна бригада імені гетьмана Івана Виговського / Facebook

Протягом минулої доби сили оборони України нейтралізували ще 1120 російських військових. Про це 11 серпня в ранковому зведенні у Facebook повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Орієнтовні бойові втрати російських окупантів, за даними Генштабу ЗСУ, такі: приблизно 590 920 військових (+1120 протягом минулої доби), 8447 танків (+6), 16 363 бойові броньовані машини (+13), 16 663 артсистеми (+58), 1143 РСЗВ, 918 засобів ППО, 366 літаків, 328 (+1) гелікоптерів і тисячі одиниць іншої техніки.

10 серпня російські пабліки повідомляли про збиття їхнього бойового вертольота Ка-52 "Алігатор". Зокрема, блогер Alex Parker написав у Telegram, що гелікоптер було збито "впритул" нібито за допомогою американського ПЗРК Stinger у Курській області.

ЗСУ офіційно не повідомляли про збиття "Алігатора", однак у ранковому зведенні Генштабу вказано, що на один вертоліт у росармії стало менше.

На фронті протягом минулої доби сталося 114 бойових зіткнень, поінформував Генштаб.

Найактивніше російські окупанти й далі наступають на покровському напрямку, де сили оборони України відбили 38 ворожих штурмових дій.

"Найбільше їх було в районах населених пунктів Желанне, Гродівка і Воздвиженка – десять, вісім і п'ять відповідно", – ідеться в повідомленні.

На лиманському напрямку українські військові відбили 17 атак російських загарбників, на краматорському – 10, сім – на сіверському та дві – на придніпровському напрямку.

По десять разів армія країни-окупанта РФ атакувала на куп'янському і торецькому напрямках, дев'ять разів – на курахівському, тричі – на времівському, шість – на харківському, як уточнили в Генштабі, усі бойові зіткнення тут сталися в районі Вовчанська.

Також одне боєзіткнення сталося неподалік Новоданилівки, додали військові.

Контекст:

Станом на лютий, як повідомляв президент України Володимир Зеленський, російські окупанти контролювали приблизно 26% території України.

10 травня 2024 року країна-агресор Росія розпочала новий наступ на півночі Харківської області. За даними президента України Володимира Зеленського, співвідношення втрат під час цього наступу становило восьмеро росіян на одного українця. 21 липня він сказав, що Росія втратила вбитими під час цієї спроби 20 тис. осіб.

26 травня президент України заявив, що РФ збирає біля кордону ще одне угруповання військ для нового наступу.