Генштаб ЗСУ підтвердив удар по російському аеродрому в Липецьку

На аеродромі Липецьк після ударів почалася пожежа
Скріншот: БЕСПИЛОТНИК48 & ТУРИЗМ48 / YouTube

Сили оборони України успішно уразили військовий аеродром Липецьк у країні-агресорі РФ і засоби протиповітряної оборони російських окупантів. Про це 9 серпня повідомив Генеральний штаб ЗСУ в Telegram.

Під час атаки уражено склади з керованими авіаційними бомбами та ще низку інших об’єктів у районі летовища, розповіли в Генштабі ЗСУ. Зафіксовано кілька джерел загоряння, виникла сильна пожежа, і була багаторазова детонація. Відомо, що на аеродромі Липецьк базуються літаки Су-34, Су-35 і МіГ-31 повітряно-космічних сил РФ. Результати ураження уточнюють.

Окрім цього, українські підрозділи завдали ударів по зенітних ракетних дивізіонах РФ на тимчасово окупованій території Донецької області. Бойову роботу здійснювали по трьох радарах противника: двох – від комплексів С-350 та одному С-300. Підтверджено точне влучання та знищення одного радара ЗРК С-350. Щодо інших двох цілей інформацію зараз уточнюють. Водночас усі три радари припинили роботу після ударів, зазначили в Генштабі.

"До бойової роботи були залучені підрозділи ракетних військ, Сил спеціальних операцій, сили й засоби Служби безпеки України та Сил безпілотних систем Збройних сил України. Спільна бойова робота всіх складових сил оборони по важливих цілях збройних сил РФ триватиме й у подальшому", – додали в Генштабі.

Контекст:

Губернатор Липецької області РФ Ігор Артамонов повідомив, що в ніч на 9 серпня регіон атакували дрони. За його словами, унаслідок обстрілу пошкоджено об'єкт енергетичної інфраструктури. Крім того, почалася детонація боєприпасів. Із кількох населених пунктів евакуювали населення. Місцеві жителі повідомляли про атаку на військовий аеродром.