Удари дронів ГУР по аеродромах РФ відтягнули удари по Україні – Буданов

Нещодавно українські дрони дійшли до певних аеродромів РФ, зазначив Буданов
Фото: gur.gov.ua

Україні завдяки атакам дронів по російських аеродромах вдалося на деякий час відтягнути повітряну атаку російських окупантів. Про це в інтерв'ю ТСН, опублікованому 2 серпня, повідомив начальник ГУР МО України Кирило Буданов.

"Нещодавно дрони дійшли до певних аеродромів РФ, до північних, до Оленьї і так далі. Там є вражені дальні бомбардувальники. Це змусило хоча б на кілька днів відтягнути чергові удари по нам", – сказав Буданов.

27 липня ЗМІ повідомляли, що дрони ГУР МО, зокрема, вразили Ту-22М3 на аеродромі Оленья. Влучання пізніше підтвердили в українській військовій розвідці.

28 липня президент України Володимир Зеленський відзначив військовослужбовців, які "забезпечують українську далекобійність". Пізніше в ГУР МО уточнили, що на аеродромі Оленья 25 липня було пошкоджено відразу два російські бомбардувальники Ту-22М3.

Контекст:

Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року українська армія стала масово застосовувати безпілотники для розвідки і завдання ударів по ворогові. Для цього використовують як безпілотники власного виробництва, так і ті, які придбали на Заході або передали західні партнери.

Російські окупанти практично щоночі атакують Україну ракетами й ударними безпілотниками.