КАБ стане менше. Аеродром Морозовськ був атакований роєм із десятків дронів СБУ

Фото: Александр Черненко / Facebook

КАБ стане менше.

Атака безпілотників Служби безпеки України на аеродром Морозовськ у Ростовській області, окрім живописних кадрів велетенського феєрверка, дала нам ще багато цікавої інформації для роздумів.

По-перше, підлеглі Малюка атакували не одиночними дронами, а роєм із десятків (за деякою інформацією, понад пів сотні) БПЛА. Це означає, що Україна вже виготовляє й застосовує кількість дронів більшу, ніж у ворога. Що також підтверджують оцінки західних експертів.

По-друге, спецоперація в Морозовську вимагала ретельного планування на всіх етапах, серйозної розвідки й аналізу інформації. Адже був уражений не просто аеродром, а склади зі зброєю, включно з КАБ, що стали справжнім кошмаром для наших бійців на фронті й цивільних у прифронтовій зоні. Це призвело до небаченої детонації. Радіус ураження справді вражає, це видно і на відео з місця події, і на супутникових знімках.

По-третє, це вже не перша атака на аеродром у Морозовську. Вдалу атаку безпілотники служби вже проводили у квітні. І, здавалося б, росіяни мали б бути готовими до подібних атак. Але ні. Очевидно, що їм уже банально не вистачає засобів ППО, а ті, що є, українці навчилися обходити.

Зауважу, що атака на аеродром була не єдиною за ніч. Безпілотники служби продовжують підривати нафтобази й НПЗ. Цього разу уразили нафтобазу "Губкінська" в Бєлгородській області. Такі удари – детально прорахована стратегія з руйнування ключової галузі країни-бензоколонки.

Прильоти по території РФ стали вже практично щоденними. І тільки посилення цих ударів – шлях до перелому в цій війні.

Джерело: "Цензор.НЕТ"