До підготовки ударів по Україні причетні дві посадовиці міських рад – СБУ

СБУ внаслідок багатоетапної спецоперації одночасно затримала дев'ятьох російських агентів, повідомили у спецслужбі
Фото: Служба безпеки України / Facebook

Контррозвідка СБУ нейтралізувала масштабну агентурну мережу ФСБ країни-агресора РФ, яка готувала ракетно-бомбові й дронові удари по шести регіонах України. Про це 5 серпня повідомляють у Facebook спецслужби.

У СБУ розповіли, що внаслідок багатоетапної спецоперації одночасно затримано дев'ятьох російських агентів у Дніпрі, Запоріжжі й Сумах, а також у Донецькій, Одеській і Кіровоградській областях.

Зазначають, що агенти збирали координати для вогневого ураження сил оборони й об'єктів критичної інфраструктури.

"До складу ворожої групи входили дві чиновниці. Одна з них – чиновниця Дніпровської міської ради, інша – очільниця відділу в Южненській міськраді на Одещині. Вони встановлювали локації ППО та ключових електропідстанцій для корекції російських обстрілів по території обох регіонів, – ідеться в повідомленні. – Ще двоє агентів розвідували місця базування укріпрайонів та вогневих позицій важкої артилерії ЗСУ поблизу Покровська й Часового Яру. Їхній спільник збирав інформацію про місця зосередження особового складу та військової техніки оборонців Курахового на Донеччині".

Також серед агентів РФ були двоє менеджерів і студент університету, які фіксували рух ешелонів ЗСУ, а також ексспівробітник розформованої міліції, який передав окупантам відомості про наслідки атаки РФ на одну з українських гідроелектростанцій, додали в СБУ.

"Фігуранти потрапили в поле зору ФСБ як активні коментатори чатів прокремлівських Telegram-каналів. Після дистанційного вербування зрадники комунікували зі своїм російським куратором через анонімні чат-боти в популярному месенджері", – ідеться в повідомленні.

Слідчі СБУ повідомили затриманих про підозру в держзраді в умовах воєнного стану, вони перебувають під вартою.