Сирський на ставці доповів про українські дії на напрямках, звідки РФ завдавала ударів – Зеленський

Головком доповів про ситуацію на всіх головних напрямках фронту
Фото: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine / Facebook (архів)

Президент України Володимир Зеленський провів засідання ставки, під час якого головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський доповідав про ситуацію на всіх головних напрямках фронту. Про це 9 серпня повідомив Зеленський у Telegram.

Спочатку, за словами президента, головком доповів про обстановку на півдні, у Кураховому, Покровську, Торецьку, Часовому Яру, а також щодо ситуації в Луганській і Харківській областях.

"І щодо наших оборонних дій на напрямках, звідки Росія завдавала ударів по українській території", – повідомив Зеленський.

Контекст:

6 серпня в РФ заявили про нібито спробу ЗСУ атакувати кордон із РФ у Курській області. Українське військово-політичне керівництво поки не коментувало того, що відбувається. Докладніше про операцію читайте в матеріалі "ГОРДОН".

8 серпня секретар комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, нардеп від "Голосу" Роман Костенко заявив, що операцію сил оборони України в Курській області РФ добре сплановано й вона стала раптовою для окупантів.

9 серпня стало відомо, що в Рильському районі Курської області обстріляли автоколону армії Росії. Telegram-канал NEXTA Live підрахував, що армія РФ могла втратити внаслідок цього удару від 200 до 490 солдатів.

Після появи відео з розбитою колоною військової техніки в Курській області міноборони РФ заявило, що скерувало туди нові резерви.