"Наслідуйте приклад ТАСС". Легіон "Свобода Росії" закликав жителів Курської області ділитися інформацією про пересування військової техніки РФ

ТАСС опублікувало відео міноборони РФ про переміщення російської техніки в Суджанський район
Скріншот: ТАСС / Telegram

Легіон "Свобода Росії", добровольці якого беруть участь у війні на боці України, закликав у Telegram жителів Курської області ділитися інформацією про переміщення військової техніки країни-агресора РФ.

"На превеликий жаль путінських півнів-"воєнкорів", на 800 км&³2; звільненої території Росії бучанський сценарій не повторився в жодному населеному пункті. Мирні жителі не лежать уже охололі біля доріг, а записують чолобитні [нелегітимному російському президенту Володимирові] Путіну із проханням "допомогти", – ідеться в повідомленні.

Водночас, як вказали в легіоні, є погані новини.

"Путін вам не допоможе. Як не допоміг жителям Бєлгорода, Орська, Бурятії та інших районів, звідки йому систематично надходять такі звернення. А ось ми можемо, – ідеться в повідомленні. – Наслідуйте приклад [російського пропагандистського агентства] ТАСС, яке зняло переміщення техніки: надсилайте інформацію про місця розташування, пересування техніки й наявність у вас іншої інформації… Допоможіть нам зупинити війну".

На тлі боїв, які відбуваються в Курській області, ТАСС 9 серпня опублікувало в Telegram відео міноборони РФ про переміщення російської техніки в регіон, а також кадри руху колон у Суджанський район.

Контекст:

6 серпня в РФ заявили про нібито спробу ЗСУ атакувати кордон із РФ у Курській області. Українське військово-політичне керівництво поки не коментувало того, що відбувається. Докладніше про операцію читайте в матеріалі "ГОРДОН".

8 серпня секретар комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, нардеп від "Голосу" Роман Костенко заявив, що операцію сил оборони України в Курській області РФ добре сплановано й вона стала раптовою для окупантів.

9 серпня стало відомо, що в Рильському районі Курської області було обстріляно автоколону армії Росії. Telegram-канал NEXTA Live підрахував, що армія РФ могла втратити внаслідок цього удару від 200 до 490 солдатів.

Після появи відео з розбитою колоною військової техніки в Курській області міноборони РФ заявило, що скерувало туди нові резерви.