"Сталевий фронт" Ахметова побудував 200 км фортифікацій у Донецькій і Запорізькій областях

Проєкт здійснюють у співпраці з інженерними підрозділами ЗСУ, причому "Метінвест" надає всі матеріали й робочу силу безплатно
Фото: metinvest.media

У межах військової ініціативи "Сталевий фронт" Ріната Ахметова компанія "Метінвест" і далі створює фортифікаційні лінії для Збройних сил України на передовій. Довжина цих захисних споруд перевищила 200 км. Інженерно-фортифікаційні роботи виконують спільно з військовими й військово-цивільними адміністраціями на напрямках у Донецькій і Запорізькій областях. Крім залучення спеціалістів компанії, "Метінвест" надає матеріали і спеціальну техніку для будівництва оборонних ліній, щоб стримувати наступ ворога. Про це повідомили 29 липня у пресслужбі групи.

Для реалізації проєкту "Метінвест" доправив 20,720 м&³3; лісоматеріалів, 100,300 м&³3; геотекстилю й сітки для зміцнення траншей і окопів. Укриття, відомі як "криївки", у кількості 43 одиниці, виготовлені з хвилястої сталі, використали у фортифікаціях. Ці оборонні споруди призначені для захисту особового складу, техніки й боєприпасів від ворожих атак, а також для забезпечення місця відпочинку для військових.

"Захищати своє – поняття, ширше за посадові інструкції чи приписи. Це внутрішня потреба відстоювати своє право на життя й роботу, на свободу рішень. Саме тому "Метінвест" долучився до спільної із ЗСУ роботи зі створення ліній оборони. Ми не можемо стояти осторонь, бо знаємо, що наш досвід, ресурси, наші знання можна конвертувати в надійний захист для оборонців і тих, кого вони закривають своїми спинами – звичайних українців, кожного з нас", – сказав операційний директор групи "Метінвест" Олександр Мироненко.

Проєкт здійснюють у співпраці з інженерними підрозділами ЗСУ, причому "Метінвест" надає всі матеріали й робочу силу безплатно. Від початку масштабного вторгнення Рінат Ахметов і його компанії спрямували на підтримку України та її громадян понад 9 млрд грн.