"Стерли із серверів усе". У РФ – збій роботи каналів компанії "Россия"

У холдингу визнали, що зазнали хакерської атаки
Фото: depositphotos.com

7 жовтня у РФ через "безпрецедентну" хакерську атаку на сервери припинили роботу онлайн-мовлення і внутрішні сервіси Всеросійської державної телерадіокомпанії (у холдинг входять, зокрема, канали "Россия 1", "Россия 24" та "Россия Культура"). Про це, посилаючись на джерело, повідомили пропагандисти "Газета.ру".

"ВГТРК зазнала безпрецедентної хакерської атаки. Не працює онлайн-мовлення і внутрішні сервіси, навіть інтернету немає й телефонії. Це надовго. Чув, що стерли все із серверів, включно з резервними копіями. Вони працюють в авралі із 6.00. Проблема, як я зрозумів, дуже серйозна, і відновлення забере багато часу", заявив співрозмовник пропагандистів.

"Сибирь.Реалии" додає, що подивитися прямий ефір "Россия 1" та "Россия культура" онлайн неможливо – трансляції на сайті недоступні. Проте телевізійне мовлення працює. Astra показала скріншот із сайта каналу "Россия 1", заблокованого в Україні.

У самому державному пропагандистському холдингу "Газета.ру" сказали, що прокоментувати таку заяву "не є можливим". Пізніше там визнали, що онлайн-сервіси ВДТРК зазнали хакерської атаки, але заявили, ніби "суттєвої шкоди роботі медіахолдингу завдано не було".