У Бердянську підірвали в автомобілі суддю, який перейшов на бік РФ

У ГУР повідомили про смерть судді-колаборанта
Фото: Головне управління розвідки МО України / Telegram

В окупованому Бердянську Запорізької області виявили мертвим суддю Віталія Ломейка, який працював на росіян. Про це 2 жовтня повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

Автомобіль, у якому перебував суддя, вибухнув на вулиці Українських Партизан у мікрорайоні Ліски неподалік порту.

У ГУР МО зазначили, що Ломейко – суддя Чернігівського районного суду Запорізької області, який залишився в місті під час окупації, порушив присягу в умовах війни й добровільно погодився на співпрацю з російськими окупантами.

"Доля Віталія Ломейка, який причетний до репресій українців в окупації та воєнних злочинів, – нагадування всім зрадникам, що прислужування катам українського народу небезпечне для здоров'я й життя", – додали в ГУР.

Контекст:

Після повномасштабного вторгнення в Україну російські окупаційні війська захопили частину території Запорізької області. Обласний центр Запоріжжя окупанти взяти не змогли, тому "столицею" тимчасово окупованої частини Запорізької області вирішили зробити Мелітополь.

У Мелітополі, Бердянську й Токмаку регулярно фіксують вибухи. Вони пов'язані як із роботою партизанів, так і з прильотами.

У Бердянську й раніше гинули колаборанти. Зокрема, 5 травня повідомляли, що там ліквідували причетного до тортур над українськими полоненими Євгена Ананьєвського.