У Бєлгородській області РФ спалахнули резервуари з пальним. Фото, відео photo icon

У Бєлгородській області сталася пожежа
Фото: Аполитика / Telegram

У Бєлгородській області РФ 8 вересня виникла пожежа на майданчику для зберігання пального. Губернатор області В'ячеслав Гладков заявив, що це сталося внаслідок атаки ЗСУ.

За його даними, майданчик для зберігання пального на території Волоконовського району атакували за допомогою безпілотного літального апарата. Унаслідок вибуху сталося загоряння резервуарів. "Пожежні розрахунки здійснюють гасіння пожежі", – написав він.

Telegram-канал Astra опублікував фото й відео пожежі.

Також відео й фото з охопленими вогнем цистернами опублікував канал "Аполитика".

Контекст:

Із початку року атаки на об'єкти на території країни-агресора Росії посилили, зокрема, на нафтопереробні заводи, нафтобази й газові термінали, а також на військові об'єкти. Атаки зафіксували в багатьох регіонах. Відповідальність за частину інцидентів неофіційно взяли СБУ й військова розвідка України. Україна атакує об'єкти на території РФ із використанням вітчизняних безпілотних систем.

В уряді України російські НПЗ назвали абсолютно законними цілями. Президент України Володимир Зеленський заявляв, що Україна не має іншого вибору, окрім як завдавати ударів по НПЗ у відповідь на повітряні атаки РФ на українські об'єкти енергетики.

Із Бєлгородської області російські окупанти регулярно обстрілюють Харків і Харківську область. Сам Бєлгород також періодично зазнає обстрілів та атак безпілотниками.