У будинку в Бєлгороді, у якому обвалився під'їзд, під час рятувальних робіт упав дах. Відео

Уламки будинку в російському Бєлгороді обвалилися на рятувальників
Скріншот: Readovka / Telegram

У російському Бєлгороді впав дах будинку, де раніше 12 травня обвалився під'їзд. Про це пише Telegram-канал "Белгородский осведомитель".

"Рятувальників і людей накрило уламками", – ідеться в повідомленні. Канал опублікував відео, на якому видно наслідки обвалення.

Канал Readovka опублікував відео моменту падіння даху.

Раніше губернатор Бєлгородської області країни-агресора РФ В'ячеслав Гладков повідомив, що в житловому будинку обвалилися поверхи з 10-го до першого, але на опублікованому відео видно, що дах над зруйнованим під'їздом залишався на місці.

"Белгородский осведомитель" опублікував відео, на якому видно момент вибуху перед обваленням частини будинку.

Контекст:

Із Бєлгородської області російські окупанти регулярно обстрілюють Харків і Харківську область. Сам Бєлгород також періодично зазнає обстрілів і атак безпілотниками. Зокрема, 27 березня дрон ударив по будівлі МВС РФ у Бєлгороді.

30 грудня 2023 року, за даними російських ЗМІ, відбувся найсильніший обстріл Бєлгорода під час повномасштабної війни РФ проти України. за За даними Гладкова, тоді загинуло 25 людей, понад 100 дістали поранення.

Окрім того, у Бєлгородській і Курській областях РФ відбувалася спільна операція добровольчих з'єднань "Російський добровольчий корпус", "Сибірський батальйон" і легіон "Свобода Росії".