У Дніпрі завершили рятувальні роботи на місці російського удару

Із-під завалів урятували двох людей
Фото: ДСНС України / Telegram

У Дніпрі завершено аварійно-рятувальні роботи на місці будинку, зруйнованого внаслідок російського удару ввечері 25 жовтня. Про це повідомляє в Telegram Державна служба з надзвичайних ситуацій.

Унаслідок ракетного удару загинуло п'ятеро людей, ще 21, із яких чотири дитини, дістали поранення.

Двох людей удалося врятувати з-під завалів зруйнованого будинку.

Психологи ДСНС надали психологічну допомогу 32 особам, із яких двоє  дітей.

На місці ліквідації наслідків ракетного удару ДСНС залучила понад 60 рятувальників і 15 одиниць техніки.

Розпорядженням міського голови Бориса Філатова 27 жовтня у Дніпрі оголошено днем жалоби. Про це повідомляє сайт міської ради Дніпра.

У день жалоби опустять державні прапори України на будівлі  міської ради та будівлях комунальних підприємств, установ і організацій. Підприємствам також рекомендовано вивісити прапори із чорними стрічками, ідеться в розпорядженні.

Фото: dniprorada.gov.ua

Контекст:

Увечері 25 жовтня РФ здійснила ракетний обстріл Дніпра. Уранці в ОВА інформували про трьох загиблих і 19 постраждалих. Пізніше голова ОВА Сергій Лисак повідомив, що загинуло п'ятеро людей.

У Нацполіції зазначали, що серед поранених – восьмирічна дівчинка. Там розповідали, що внаслідок обстрілу пошкоджено медзаклад, чотири житлові будинки в різних районах міста, зокрема, через вибух частково зруйновано двоповерхову житлову будівлю.

Від прильоту російської ракети постраждала Дніпропетровська обласна клінічна лікарня імені Іллі Мечникова – один із найстаріших багатопрофільних лікувальних медичних закладів України і центр спеціалізованої хірургічної допомоги.