У Дніпрі показали наслідки влучання у госпіталь імені Мечникова. Відео

Пошкоджено будівлю лікарні і медобладнання
Фото: suspilne.media

Унаслідок ракетного удару по Дніпру в обласній лікарні імені Іллі Мечникова постраждали люди. Про це 26 жовтня генеральний директор клініки Сергій Риженко розповів "Суспільному".

За його словами, на момент вибуху в медзакладі перебувало понад 1700 пацієнтів, більшість із яких – у важкому стані.

Одного з них, який хворіє на онкологічне захворювання, було поранено в голову. Лікарю в операційній посікло осколками скла всю спину, розповів Риженко.

У будівлі лікарні "не залишилося жодного вікна, жодної тумбочки, жодного апарата, який не постраждав", цитує головного лікаря "Радіо Свобода". Він додав, що через руйнування затримуються термінові операції для важкохворих пацієнтів.

Контекст:

Увечері 25 жовтня РФ здійснила ракетний обстріл Дніпра. Уранці в ОВА повідомляли про трьох загиблих і 19 постраждалих. Унаслідок обстрілу пошкоджено медзаклад, чотири житлові будинки в різних районах міста, зокрема, через вибух частково знищено двоповерхову житлову будівлю.

У Нацполіції зазначали, що серед поранених – восьмирічна дівчинка. Пізніше з'ясували, що вона – донька місцевого правоохоронця, ще одна його донька і дружина загинули у зруйнованій квартирі.

Про те, що приліт російської ракети зачепив Дніпропетровську обласну клінічну лікарню імені Мечникова, один із найстаріших багатопрофільних лікувальних медичних закладів України і центр спеціалізованої хірургічної допомоги, 26 жовтня повідомив президент України Володимир Зеленський.