У Фінляндії повідомили про четвертого добровольця, який загинув у боях за Україну

За даними МЗС Фінляндії, Україну захищає кілька десятків фінів
Фото: Sodan kokeneet ry / Facebook

Загинув доброволець із Фінляндії, який захищав Україну від російських окупантів. Про це 30 липня проінформувала у Facebook Асоціація учасників бойових дій Фінляндії (Sodan Kokeneet ry).

"Четвертий фінський боєць-доброволець загинув у середині липня на північ від Донецька. Родичів поінформовано про Україну", – ідеться в повідомленні.

У Sodan Kokeneet ry запевнили, що роблять усе можливе, щоб підтримати близьких загиблого.

У лютому представник МЗС Фінляндії Юссі Таннер повідомляв виданню Yle, що Україну захищає 20–30 фінів.

Контекст:

Про створення інтернаціонального легіону Президент України Володимир Зеленський оголосив на четвертий день повномасштабного вторгнення РФ 27 лютого 2022 року. Він закликав іноземних громадян "приєднатися до захисту безпеки в Європі та світі".

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив 6 березня, що до України їдуть добровольці з 52 країн світу, які приєднаються до інтернаціонального легіону для боротьби зі вторгненням Росії. Він зазначив, що українській владі надійшло приблизно 20 тис. заявок від них.

13 червня представник легіону повідомив, що до інтернаціонального легіону оборони України приєдналися добровольці з усіх континентів, але не назвали точної їх кількості. "У нас є представники 55 країн з усіх континентів, навіть таких далеких, як Бразилія, Південна Корея, Австралія", – сказав він.