У ГУР МО повідомили про ліквідацію під Донецьком шести офіцерів із КНДР – ЗМІ

Через ракетний удар під Донецьком загинуло шестеро офіцерів із КНДР, ще трьох північнокорейських військовослужбовців було поранено, розповіли ЗМІ у розвідці
Фото: wikimedia.org (ілюстративне)

Біля тимчасово окупованого Донецька внаслідок ракетного удару 3 жовтня загинуло понад 20 військовослужбовців, зокрема шестеро офіцерів із КНДР, які прибули для переговорів із російськими військовими. Про це 4 жовтня написало видання Kyiv Post, посилаючись на розвыдку. Таку ж інформацію LIGA.net надали джерела в українській військовій розвідці.

Зазначають, що ще трьох північнокорейських військовослужбовців було поранено.

У соцмережах повідомляли, що перед ракетним ударом росіяни демонстрували північнокорейським представникам підготовку особового складу до штурмових дій і оборони, поінформував ЗМІ.

У червні в Пентагоні заявляли, що США стежитимуть за можливим переміщенням військових КНДР в Україну для допомоги Росії у веденні війни, зазначивши, що вони можуть стати "гарматним м'ясом".

Контекст:

США заявляли в січні, що Північна Корея є найбільшим постачальником зброї Росії. КНДР передала Росії вже приблизно 13 тис. контейнерів зброї, повідомляли ЗМІ наприкінці серпня.

18 червня нелегітимний президент країни-агресора РФ Володимир Путін, якого розшукує Міжнародний кримінальний суд, уперше за 24 роки прибув до Пхеньяна. Путін і лідер Північної Кореї Кім Чен Ин підписали договір про "всеосяжне стратегічне партнерство" між РФ і КНДР, який передбачає надання взаємної допомоги в разі агресії проти одного з учасників. Кім Чен Ин пообіцяв Путіну повну підтримку у веденні війни проти України.