У Харкові померла п'ята людина, яка постраждала від російського обстрілу 24 вересня

Місто було під ударами авіабомб
Фото: ДСНС України / Telegram

Кількість жертв російського обстрілу Харкова 24 вересня зросла до п'яти. Про це 26 вересня повідомив у Telegram начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

"На жаль, у лікарні померла 72-річна жінка, яка перебувала в реанімації після удару окупантів 24 вересня. [...] Усього внаслідок ворожого удару того дня загинуло вже п'ятеро людей", – написав він.

24 вересня прокуратура повідомляла, що російські окупанти під час масованої атаки на Харків випускали керовані авіабомби з літаків Су-34 з Бєлгородської області країни-агресора РФ. Загалом шість влучань було зафіксовано в Шевченківському, Київському, Салтівському й Немишлянському районах міста.

У день обстрілу стало відомо про трьох загиблих, 25 вересня під завалами виявили тіло четвертої жертви російської атаки на місто.

Контекст:

Російські війська вторглися на територію Харківської області на початку повномасштабної війни – 24 лютого 2022 року, але обласний центр захопити не змогли. Відтоді окупанти майже щодня обстрілюють ракетами, дронами й авіабомбами Харківську область, зокрема й обласний центр.