У Херсонській області окупанти вдарили дроном по "швидкій", яка прибула на виклик, є поранені – ОВА

Окупанти вже не вперше атакують "швидкі" в Херсонській області
Фото: Херсонська обласна прокуратура / Facebook (архів)

Російські окупанти дроном завдали удару по машині "швидкої" в селищі Велетенське Херсонської області. Про це 5 жовтня поінформувала в Telegram обласна військова адміністрація.

"У Велетенському через атаку російського безпілотника постраждали жінка і водій "екстренки". 49-річна потерпіла дістала перелом стегна і передпліччя. Вона у важкому стані. Під ворожий удар потрапила і бригада "швидкої", яка прибула на виклик для надання допомоги. Через скидання вибухівки із дрона авто отримало серйозні пошкодження", – ідеться в повідомленні.

В ОВА зазначили, що у важкому стані госпіталізували 60-річного водія швидкої допомоги, у нього вибухова травма, контузія і поранення голови.

Пізніше в обладміністрації уточнили, що медична допомога знадобилася ще двом працівникам "швидкої".

"Вибухові травми і контузії дістали 50-річний фельдшер та 63-річний водій. Обидва чоловіки – у стані середньої важкості", – ідеться в пості.

Контекст:

У лютому – березні 2022 року окупанти захопили Херсон і практично всю Херсонську область. У листопаді сили оборони України звільнили від російських окупантів правобережну частину Херсонської області разом з обласним центром.

Після цього росіяни почали систематично обстрілювати звільнену частину регіону, зокрема Херсон.

Селище Велетенське розташоване на правому березі річки Дніпро нижче за течією відносно Херсона.

Окупанти не вперше б'ють дронами по "швидких" у Херсонській області, один із таких випадків стався 23 вересня.