У Липецькій області після атаки дронів спалахнула електропідстанція, влада Бєлгорода повідомляла про нічні вибухи. Міноборони РФ "збило" Storm Shadow над Кримом

Невідомі дрони атакували кілька областей РФ
Фото: gur.gov.ua

Влада кількох регіонів РФ заявила про атаки з повітря в ніч на 13 травня. Губернатор Бєлгородської області В'ячеслав Гладков у Telegram повідомив про нібито результативну роботу ППО в регіоні.

"Збито кілька повітряних цілей на підльоті до міста. За попередньою інформацією, постраждалих немає. У Бєлгородському районі після відбиття засобами ППО повітряної атаки з боку ЗСУ в селі Черемошне внаслідок прямого влучання снаряда повністю зруйновано житловий будинок, лазню й гараж", – написав Гладков, не уточнивши, український чи російський "снаряд" зруйнував лазню.

Відео зі звуками вибухів у Бєлгородському районі опублікував місцевий Telegram-канал "БелПлюс".

Губернатор Липецької області РФ Ігор Артамонов у Telegram заявив про атаку дронами в регіоні. За його твердженням, безпілотники "знешкодили", але водночас виникла пожежа на електропідстанції.

Момент атаки БПЛА на Липецьку область опублікувало російське видання Аstra.

Міноборони країни-окупанта РФ у Telegram заявило про відбиття атак дронів у кількох областях і нібито збиті над тимчасово окупованим Кримом чотири ракети Storm Shadow.

Крім того, за твердженням МО РФ, чотири БПЛА перехопили над територією Липецької області. У Бєлгородській області нібито знищено 12 дронів, у Курській – вісім, у Криму – сім. Усі атаки в міноборони РФ приписали Україні.

Українські військові чи спецслужби на момент публікації новини не коментували інформації про атаки на територію РФ і Криму.

Контекст:

Україна атакує об'єкти на території країни-агресора (зокрема, електропідстанції й нафтопереробні заводи) з використанням вітчизняних безпілотних систем. Атаки зафіксували в багатьох регіонах. Відповідальність за частину інцидентів неофіційно взяли СБУ й військова розвідка України.