У Росії заявили про збиття безпілотників і ракет, які нібито летіли в бік Криму

За словами призначеного окупантами "голови" Херсонської області Володимира Сальдо, уламки ATACAMS упали далеко від населених пунктів
Скріншот: Military TV / YouTube (архів)

Під ранок 21 липня протиповітряна оборона армії країни-агресора РФ нібито перехопила дрони над акваторією Чорного моря. Про це повідомило російське міністерство оборони в Telegram.

"Чергові засоби ППО три БПЛА знищили над територією Бєлгородської області та п'ять перехопили в акваторії Чорного моря", – ідеться в повідомленні.

Призначений окупантами "голова" Херсонської області Володимир Сальдо в Telegram заявив, що російські зенітники збили дві високоточні ракети ATACMS, які нібито летіли в бік тимчасово окупованого Криму.

"Уламки снарядів упали далеко від населених пунктів, жертв і постраждалих немає. Руйнувань інфраструктури також не зафіксовано", – написав Сальдо.

О 7.38 окупаційний "губернатор" Севастополя Михайло Развожаєв повідомив у Telegram про загрозу балістики для місцевих жителів.

Як поінформував Telegram-канал "Крымский ветер", посилаючись на слова очевидців, у Джанкої відпрацювала ППО, над селом Новостепове здійнявся дим. Також повідомляли про звуки вибухів у селищі Курман (колишня назва – Красногвардійське).

Контекст:

Росія окупувала Крим після блокування українських військових частин і незаконного референдуму 16 березня 2014 року. "Приєднання" півострова до РФ не визнають Україна й більшість інших країн. 24 лютого 2022 року Росія повномасштабно вторглася на материкову частину України, зокрема із Криму.

Від початку повномасштабної війни сили оборони України неодноразово атакували об'єкти російських окупантів у Криму. 2024 року, зокрема, вибухи пролунали у Джанкої на військових об'єктах, на кораблях у Севастополі й аеродромі Бельбек. Україна взяла на себе відповідальність за частину атак (але не за всі).