У Волгоградській області РФ атакували арсенал боєприпасів – ЦПД

За словами Коваленка, дрони атакували також військовий аеродром у Єйську
Фото: depositphotos.com (ілюстративне)

У селищі Котлубань Волгоградської області РФ атаковано арсенал боєприпасів Головного управління ракетно-артилерійського озброєння російського міністерства оборони. Про це 29 вересня в Telegram повідомив керівник Центру протидії дезінформації при РНБО України Андрій Коваленко.

За його словами, там зберігали частину балістичних ракет, які Росії надав Іран, пускові установки до них, а також інші іранські боєприпаси.

Окрім того, Коваленко заявив, що після атаки безпілотників на військовому аеродромі в Єйську виникла пожежа.

Раніше в російському міноборони повідомляли, що в ніч на 29 вересня Росію нібито атакувало 125 безпілотників, дрони зафіксували, зокрема, над територіями Волгоградської області та Краснодарського краю.

Контекст:

Після широкомасштабного вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року українська армія почала масово застосовувати безпілотники для розвідки й завдавання ударів по ворогу. Для цього використовують як безпілотники власного виробництва, так і закуплені на Заході й передані західними партнерами.

Від початку року Україна посилила атаки на нафтогазові об'єкти на території Росії: нафтопереробні заводи, нафтобази й газові термінали. Також Україна завдає ударів дронами по російських військових об'єктах, зокрема військових аеродромах у РФ.

У ніч на 18 вересня склад у російському Торопці атакували безпілотники. Там росіяни зберігали ракети, зокрема балістичні північнокорейські KN-23, заявив керівник Центру протидії дезінформації при РНБО України Андрій Коваленко. За словами глави розвідцентру сил оборони Естонії полковника Антса Ківісельга, унаслідок атаки "вибухнуло 30 тис. тонн боєприпасів, тобто 750 тис. снарядів". За середнього темпу бойових дій країна-агресор випускає 10 тис. снарядів на добу, тому йдеться про дво-, тримісячний запас боєприпасів.