Українські дрони уразили військовий аеродром у Воронезькій області РФ – ЗМІ

З "Борисоглєбська" РФ обстрілює територію України
Фото: Крымский ветер / Telegram

Уночі 3 жовтня дрони Служби безпеки України, Сил спеціальних операцій та інших частин сил оборони атакували склади з керованими авіабомбами, стоянки літаків Су-35 і Су-34, а також місця зберігання авіаційного пального на військовому аеродромі "Борисоглєбськ" у Воронезькій області РФ. Про це повідомляє "Суспільне" з посиланням на джерела в українських спецслужбах.

"Уночі росіяни писали в соцмережах про роботу ППО, прольоти великої кількості безпілотників й потужні вибухи та пожежу в районі місцевого аеродрому. Супутниковий моніторинг зафіксував чотири осередки пожеж на території "Борисоглєбська", – ідеться в повідомленні. 

За словами джерел, СБУ й далі проводить активні заходи, щоб зменшити спроможність противника атакувати мирні українські міста винищувачами з КАБ.

"Демілітаризація російських військових аеродромів триватиме, бо ворог не повинен почуватися спокійно навіть на своїй території", – заявив співрозмовник видання.

Уранці в міноборони РФ заявляли, що вночі протиповітряна оборона нібито знищила 113 безпілотників у кількох регіонах Росії. Зокрема, ішлося про 25 збитих БПЛА над територією Воронезької області.

Контекст:

Україна регулярно атакує військові об'єкти на території країни-агресора РФ. Протягом минулих місяців Україна переважно завдавала ударів дронами по нафтогазових об'єктах (нафтопереробних заводах, нафтобазах і газових терміналах), а також військових аеродромах у Росії, зокрема було уражено аеродром "Оленья" в Мурманській області, "Саваслейка" в Нижньогородській області, "Мариновка" у Волгоградській області, "Енгельс" у Саратовській області й інші.

2 серпня начальник ГУР МО України Кирило Буданов розповів, що завдяки атакам дронів на російські аеродроми вдалося на деякий час відтягнути повітряну атаку російських окупантів.