Українські військові намагаються підготувати Суджу до холодів – комендатура ЗСУ

Українська комендатура намагається допомагати місцевим у Суджі в усіх їхніх проблемах
Фото: EPA

Збройні сили України намагаються підготувати російське місто Суджа в Курській області до настання холодів. Місцеве населення забезпечують водою, хлібом, харчами. Про це 25 вересня в ефірі національного телемарафону повідомив речник комендатури ЗСУ в Суджі Олексій Дмитрашківський, пише "АрміяInform".

За словами Дмитрашківського, у місті Суджа через влучання російських снарядів у водонапірну вежу немає водопостачання. Відновити його наразі неможливо. Через постійні обстріли ворогом КАБ і роботу FPV-дронів вийшов із ладу генератор.

Натомість в іншому населеному пункті, назви якого військовий із міркувань безпеки не назвав, працює генератор. Водою місцеві забезпечені.

Окрім того, триває підготовка до опалювального сезону. Українські військові забезпечують жителів Курської області буржуйками.

"Розвозимо теплі речі по населених пунктах. Люди дуже хвилюються, тому що в більшості – газове опалення, пічного немає", – розповів Дмитрашківський.

Він наголосив, що Україна неухильно дотримується Женевських конвенцій і бере на себе відповідальність за забезпечення населення на контрольованих нею територіях.

Контекст:

Із 6 серпня ЗСУ ведуть наступальну операцію на території Курської області РФ. За даними президента України Володимира Зеленського, на цей напрямок РФ перекинула 60 тис. військових, зокрема забрала із фронту в Україні.

Станом на 27 серпня, за даними ЗСУ, Україна контролювала на цьому напрямку 1294 км&³2; території, йдеться про 100 населених пунктів. Після цього були нові повідомлення про просування сил оборони в Курській області.

Зеленський заявляв, що створення українською армією буферної зони в російському регіоні є одним із головних завдань сил оборони. Також серед цілей операції, які озвучило українське військово-політичне керівництво, – поповнення обмінного фонду, превентивний удар, щоб не допустити захоплення окупантами частини Сумської області, демонстрація росіянам, що для нелегітимного президента РФ Володимира Путіна важливіша окупація України, ніж захист населення в самій Росії, відволікання сил ворога на покровському й курахівському напрямках на сході України.