"Уціліла техніка панічно давала драпака". Десантники відбили масовану атаку РФ поблизу Курахового

Російські колони ще далеко на підступах зіткнулися з вогнем артилерії й ударами дронів-камікадзе, зазначили в 79-й ОДШБр
Скріншот: 79 окрема десантно-штурмова Таврійська бригада / Facebook

Українські десантники відбили масовану російську атаку поблизу Курахового Донецької області, де окупанти останнім часом активізувалися. Про це 13 жовтня повідомляє у Facebook 79-та окрема десантно-штурмова Таврійська бригада ЗСУ.

"25 бронемашин із піхотою за підтримки п'яти танків виїхали на штурм позицій 79-ї окремої десантно-штурмової Таврійської бригади, яка тримає оборону на курахівському напрямку", – ідеться в повідомленні.

Однак досягти ефекту раптовості окупантам не вдалося, зазначили у бригаді.

"Колони вчасно було виявлено аеророзвідкою. Окупанти ще далеко на підступах зіткнулися з вогнем артилерії й ударами дронів-камікадзе. Успішно вступили в бій протитанкісти. Надійно спрацювали мінні загородження, – ідеться в повідомленні. – Наші воїни, відбиваючи атаку, спалили сім бронемашин із піхотою й один танк. Ще один танк був підбитий".

Як розповіли у 79-й ОДШБр, 33 окупанти під час бою загинули.

"Деякі просто-таки вигоріли праведним десантним вогнем. Ще стільки ж росіян зазнали поранень. Уціліла техніка давала панічного драпака з поля бою, тікаючи від наших ударних дронів", – резюмували у бригаді.

Контекст:

На території Донецької області з перших днів повномасштабної війни відбуваються бої, тут пролягає лінія розмежування.

За даними Генштабу ЗСУ станом на ранок 13 жовтня, минулої доби сили оборони України найбільше атак відбили на курахівському напрямку – 47.