Ворог не полишає спроб атакувати Вовчанськ, на шахтарському й оріхівському напрямках окупанти зазнали невдач – Генштаб ЗСУ

129 бойових зіткнень сталося між українськими військовими й російськими окупантами
Фото: EPA (архів)

Упродовж минулої доби (23 червня) сталося 129 боїв між українськими військовими й російськими окупантами. Із початку поточної доби сталося ще 62 зіткнення, частина з яких триває. Про це 24 червня у зведенні станом на 10.00 повідомив Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook.

"Ворог завдав по позиціях наших військ і населених пунктах два ракетних удари, із застосуванням чотирьох ракет, 58 авіаційних ударів (зокрема, із застосуванням 91 КАБ), здійснив понад 3500 обстрілів, у тому числі 91 – із реактивних систем залпового вогню, та понад 500 ударів дронами-камікадзе", – ідеться в повідомленні.

Лише від початку поточної доби, за даними Генштабу, сталося 62 бойові зіткнення, окупанти здійснили 11 авіаударів, скинувши 19 КАБ, 579 обстрілів позицій українських військ. Також ворог використав для ударів 33 дрони-камікадзе.

На харківському напрямку російські загарбники не полишають спроб атакувати Вовчанськ.

"Від початку доби в районі міста триває два боєзіткнення. Ситуація контрольована", – переконують військові.

За попередню добу, як повідомляє Генштаб, на харківському напрямку сили оборони України ліквідували 145 російських військовослужбовців, знищили одну бойову броньовану машину, артсистему й шість автомобілів, пошкодили чотири артсистеми й три автомобілі. Окрім того, уражено 36 ворожих бліндажів.

На куп'янському напрямку триває одне боєзіткнення поблизу Стельмахівки. Ситуація контрольована.

"На лиманському напрямку точаться бої в районах населених пунктів Копанки, Греківка, Макіївка, Торське та в Серебрянському лісі. Шість атак відбито без успіху для противника, два боєзіткнення тривають", – ідеться в повідомленні.

Упродовж доби 17 атак сталися на сіверському напрямку. Ворог намагається потіснити українські сили оборони із займаних позицій в районах Білогорівки, Верхньокам'янського, Роздолівки та Виїмки. Сім атак відбито, точаться бої.

"На краматорському напрямку успіху не мала штурмова дія російських загарбників поблизу Іванівського. Продовжується одне боєзіткнення поблизу Кліщіївки", – зазначили в Генштабі.

Дві атаки ворога українські військові відбили на торецькому напрямку в районі Південного, один бій ще триває.

"На покровському напрямку за сьогодні вже відбулося 18 атак наших позицій, дев'ять з яких успішно відбито. Тривають бої за Новоолександрівку, поблизу Євгенівки, Воздвиженки, Сокола та Новоселівки Першої", – повідомили військовослужбовці.

Окрім того, Росія й далі тисне на українські позиції на курахівському напрямку в районах Карлівки, Красногорівки, Георгіївки, Парасковіївки й Костянтинівки. Як зазначають, ситуація контрольована, шість атак відбито, одне боєзіткнення триває.

На шахтарському напрямку окупанти намагалися наблизитися до Урожайного, утім, марно.

"На оріхівському напрямку ворог тричі зазнав невдачі під час спроб витіснити українських захисників із позицій неподалік Малої Токмачки", – додали в Генштабі.

Контекст:

Станом на лютий, як повідомляв президент України Володимир Зеленський, російські окупанти контролювали приблизно 26% території України.

Протягом останніх місяців загарбники вели штурмові дії на низці напрямків. Зокрема, у лютому їм удалося захопити Авдіївку Донецької області. Напружені бої тривають за Часів Яр.

Уранці 10 травня країна-агресор Росія розпочала новий наступ на півночі Харківської області. Увечері 16 травня в ОВА заявили, що активне просування окупантів територією Харківської області вже зупинено. За даними Зеленського, окупанти в Харківській області змогли просунутися щонайбільше на 10 км від кордону, а співвідношення втрат під час наступу РФ у Харківській області становить восьмеро росіян на одного українця.

26 травня президент України заявив, що РФ збирає біля кордону ще одне угруповання військ для нового наступу.