"Вовтузитися ніколи – розстріляти". "Азов" опублікував відео страти окупантами трьох українських військовополонених у Нью-Йорку

Росіяни розстріляли трьох беззбройних українських військовополонених одного із суміжних підрозділів, розповіли в "Азові"
Скріншот: АЗОВ / YouTube

Російські окупанти розстріляли полонених українських військових у Нью-Йорку Донецької області. Про це 6 жовтня повідомляють у Telegram 12-ї бригади спецпризначення "Азов" Нацгвардії України.

На опублікованому відео, знятому із дрона, зафіксовано момент воєнного злочину окупантів.

"Росіяни впритул розстріляли трьох беззбройних українських військових одного із суміжних підрозділів", – ідеться в повідомленні.

Пізніше бійці бригади "Азов" спільно із 49-м окремим штурмовим батальйоном узяли в полон одного із групи окупантів, які стратили українських військових.

У YouTube "Азову" оприлюднено повне відео допиту російського полоненого й обставини воєнного злочину окупантів.

"Після того, як старший зв'язався з командуванням, йому по рації передали, що з полоненими вовтузитися ніколи, у полон нікого не брати, і дали команду розстріляти, що група і зробила", – розповів полонений окупант із батальйону "Шторм".

Контекст:

Офісу генпрокурора відомо про страту на полі бою 93 українських військовополонених, повідомили в ОГП 4 жовтня. 80% страт українських військових відбулося 2024 року, таку жорстоку тенденцію щодо українських полонених почали фіксувати з листопада 2023 року, додали прокурори.