Загарбники найактивніші на покровському напрямку, під Харковом намагалися просунутися до Липців, але безрезультатно – Генштаб ЗСУ

Українські воїни роблять усе, щоб не допустити просування противника, підкреслив Генштаб ЗСУ
Фото: 47 окрема механізована бригада / Facebook (архів)

Майже на всіх ділянках фронту тривають бої, окупанти найактивніші на харківському, краматорському й покровському напрямках. Про це повідомив Генштаб ЗСУ в оперативному зведенні станом на 13.00 14 травня. 

З початку поточної доби сталося 73 бойові зіткнення.

"На харківському напрямку ворог здійснив вісім атак на напрямках Глибоке – Слобожанське, Шебекіно (РФ) – Вовчанськ, Борисівка – Веселе, а також безуспішно намагався просунутись у бік Липців і Нескучного", – ідеться в повідомленні. 

Також бойові зіткнення були на куп'янському, лиманському, краматорському, курахівському, оріхівському напрямках. На придніпровському напрямку окупанти тричі атакували поблизу Кринків, зазнали втрат. 

"На покровському напрямку загарбники найбільш активні – з початку цієї доби провели 24 атаки, зокрема в районах населених пунктів Новоолександрівка, Калинове, Євгенівка і Нетайлове", – зазначили у зведенні.

Українські воїни роблять усе для того, щоб не допустити просування противника углиб і зірвати його плани, підкреслив Генштаб ЗСУ.

Контекст:

Станом на лютий, як повідомляв президент України Володимир Зеленський, російські окупанти контролювали приблизно 26% території України.

Протягом останніх місяців загарбники вели штурмові дії на низці напрямків. У лютому 2024 року їм вдалося захопити Авдіївку Донецької області. Зараз напружені бої точаться, зокрема, за місто Часів Яр.

Уранці 10 травня країна-агресор Росія розпочала новий наступ на півночі Харківській області.

12 травня головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що росіяни в Харківській області досягли часткового успіху в деяких районах. В ОВА розповіли, що сіра зона на півночі області збільшилася, як і кількість населених пунктів, де тривають бойові дії. За даними Генштабу ЗСУ, росіяни атакували Вовчанськ і досягли тактичних успіхів

Увечері 13 травня Генштаб ЗСУ повідомив, що українські підрозділи на харківському напрямку потіснили ворога і проводять зачистку на північній околиці Вовчанська.