Захищаючи Україну, загинув уже п'ятий доброволець із Фінляндії

Загиблому було 26 років
Фото: mykkanen.ville / Instagram

У Луганській області, захищаючи Україну від російських окупантів, загинув доброволець із Фінляндії Вілле Мюккянен. Про це 17 серпня проінформувала у Facebook Асоціація учасників бойових дій Фінляндії (Sodan Kokeneet ry).

"На початку серпня п'ятий фін втратив своє життя в Луганській області. [...] Під бойовим позивним Флюрі він приніс найбільшу жертву, яку тільки міг принести, віддавши своє життя за свободу", – ідеться в повідомленні.

У Sodan Kokeneet ry зазначили, що загиблому було 26 років, у військкомат в Україні він звернувся наприкінці осені 2023 року.

Фінське видання Yle пише, що Мюккянен проживав у місті Пюгяярві й до приїзду в Україну займався політикою. Він був головою молодіжного підрозділу центристської партії Північної Пог'янмаа.

У лютому представник МЗС Фінляндії Юссі Таннер повідомляв Yle, що Україну захищає 20–30 фінів.

Контекст:

Про створення інтернаціонального легіону президент України Володимир Зеленський оголосив на четвертий день повномасштабного вторгнення РФ, 27 лютого 2022 року. Він закликав іноземних громадян "приєднатися до захисту безпеки в Європі та світі".

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив 6 березня, що до України їдуть добровольці з 52 країн світу, які приєднаються до інтернаціонального легіону для боротьби зі вторгненням Росії. Він зазначив, що українській владі надійшло приблизно 20 тис. заявок від них.

13 червня представник легіону повідомив, що до інтернаціонального легіону оборони України приєдналися добровольці з усіх континентів, але не назвав точної їх кількості. "У нас є представники 55 країн з усіх континентів, навіть таких далеких, як Бразилія, Південна Корея, Австралія", – сказав він.