Зеленський: Є просування в Курській області до 3 км, узяли під контроль ще два населені пункти

Під час воєнної операції сил оборони України в Курській області є поповнення обмінного фонду, розповів Зеленський
Фото: president.gov.ua

Україна взяла під контроль ще два населені пункти в Курській області країни-агресора РФ. Про це 25 серпня у вечірньому відеозверненні повідомив президент України Володимир Зеленський.

Відеозапис опублікували у Facebook ОП.

"Говорив щойно з головкомом [ЗСУ Олександром] Сирським. Є просування наше в Курській області. Від одного до 3 км. Узяли під контроль ще два населені пункти. Тривають активні дії  щодо ще одного населеного пункту", – сказав Зеленський.

За його словами, під час воєнної операції сили оборони в Курській області також поповнили обмінний фонд російськими полоненими. 

Зеленський зазначив, що вони із Сирським також обговорили захисні дії України в Донецькій області.

"Найбільше уваги – Новогродівка, Водяне. Найбільше штурмів. Вдячний усім нашим підрозділам за стійкість", – наголосив президент.

Контекст:

6 серпня почався наступ ЗСУ в Курській області РФ, у регіоні тривають бої. Із 9 серпня у трьох сусідніх з Україною областях – Курській, Брянській і Бєлгородській – ввели режим контртерористичної операції.

12 серпня Зеленський уперше офіційно повідомив про операцію в Курській області. За його словами, створення українською армією буферної зони в російському регіоні є одним із завдань сил оборони.

20 серпня головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський поінформував, що під контролем України – 1263 км&³2; і 93 населені пункти російського регіону.

24 серпня Зеленський назвав кілька цілей операції в Курській області РФ: поповнення обмінного фонду; превентивний удар, щоб не допустити захоплення окупантами частини Сумської області; демонстрація росіянам, що для нелегітимного президента РФ Володимира Путіна важливішою є окупація України, ніж захист населення в самій Росії.